KARAKASIM SPOR

Merkez BankasI Dövİz KurlarI


USD Alış1.7424 TL
USD Satış1.7508 TL
EURO Alış2.3061 TL
EURO Satış2.3172 TL

FALINIZI OKUYUN

Burcunuzu seçin, falınızı okuyun

Muneccim.com 'un katkılarıyla

23 Nisan 2011 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yazdır PDF
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 

Bugün 23 Nisan 2011 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 91. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.

Seksensekiz yıl önce kurulan genç Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk Ulusu ATATÜRK İlke ve Devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi, ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğu, başkaca hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olamayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her tür teslimiyetçi siyasal anlayışlara kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade eder. Ancak ne yazık ki son yıllarda demokrasi, insan hakları ve yerel yönetimleri güçlendirme adına dış güçlerin etkisiyle yapılan bazı düzenlemelerin etnik ve dinsel ayrılıkçı hareketleri cesaretlendirdiği ve ülkemizde bir kardeş kavgası yarattığı bir gerçektir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

Not: Edirne Lisesi'nin kuruluş yıl dönümünüde bu vesileyle kutluyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Şİİrler

Hazırdım Unutmaya
Gelirsin diye hep bekledim ben seni.Aşkına sevdana mecbur ettim kendimi.İçim acısa da unutmaya hazırdım her şeyi.Ama sen yok etmeyi istedin bitirdin bendeki seni.   Hasretin böyle yaksın istemezdim.Korkak ürkek
Mutlu Ol Şimdi
Çok uğraştım çok sevdim ama sen anlamak istemedin.Her seferinde bir bahanen vardı hep hazırdı bahanelerin.Ben senin yüreğinde kendimi hiç göremedim.Her gün bir yalan buldun ben hep ertelendim. Sonunda pes ettim

Alİ Aksöyek'ten Köşe Yazıları

Değer ve Kıymet Bilmek 20 Şubat 2012, 22.27 ali aksöyek Ali Aksöyek'ten Köşe Yazıları
Değer ve Kıymet Bilmek
Türk toplumunun hasletlerinden biride değer bilmek ve kıymet bilmektir. Hep büyüklerimizden duyarız. İşte şöyle çalıştık böyle çalıştık değerimiz anlaşılmadı, kıymetimiz bilinmedi. Hakkımız yenildi.
Devamı 13 Hits 0 Ratings
İLKÖĞRETİM SEVİYE BELİRLEME SINAVI ( SBS ) 20 Şubat 2012, 18.02 ali aksöyek Ali Aksöyek'ten Köşe Yazıları
İLKÖĞRETİM SEVİYE BELİRLEME SINAVI ( SBS )
  2013’te Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girecek olan 1 milyon 300 bine yakın adayı yakından ilgilendiren hesaplama sistemi çok baş ağrıtacak. Bu yıl 7’nci sınıfta olup, gelecek yıl sınava girecek
Devamı 10 Hits 0 Ratings